Lokatie

WAAR LIGT DEZE WONING

De woning ligt in het zuiden van Noorwegen op nog geen 1150 km afstand van Eindhoven dus u zou deze in een dag kunnen bereiken. Inclusief een vaartijd van ongeveer drie en een half uur zal de reistijd dan liggen tussen de 16 en 20 uur. Als u gewend bent naar de Alpenlanden of het zuiden van Europa te rijden, moet dit geen probleem zijn. Op deze route komen weinig of geen files voor……ook in het hoogseizoen. U vakantie begint dus thuis.
De woning ligt op ongeveer 8 km vanaf het plaatsje Treungen. Treungen is gelegen in de provincie Telemarken aan het meer de Nisser ( het grootste meer van deze provincie).
L1Het huis is gelegen op een helling tussen de bomen met een mooi uitzicht op dat meer. Een korte steile oprit ( eerste versnelling ) brengt u bij de voordeur. Het is geen geheim dat zelfs de Noren dit het mooiste gebied van het land vinden. Door het landklimaat zijn de zomers warm en de winters koud.

 

L2

 

 

 

Op deze helling zijn nog enkele huizen gesitueerd maar het is beslist geen park en heeft deze uitstraling dan ook niet. De bezettingsgraad van deze huizen is in het hoogseizoen vaak minimaal dus als u rust zoekt….
Routebeschrijving;
Dit is een voorstel ( wij gebruiken deze route ) want u kunt op vele manieren naar dit land reizen. Onthoud wel dat u afhankelijk bent van eigen vervoer, omdat het openbaar vervoer niet zo uitgebreid is als hier en de afstanden relatief groot zijn.
U rijdt via Bremen/Hamburg/Flensburg naar het noorden van Denemarken. U veerdienst vertrekt vanuit het plaatsje Hirtshals. Van hieruit heeft u de mogelijkheid uit twee veerdiensten te kiezen naar Kristiansand nl: Colorline en Fjordline. De laatste onderhoudt alleen een veerdienst in de zomerperiode naar Kristiansand en het hele jaar door naar Langesund. Zeker in het hoogseizoen ( zomer ) is het verstandig de weekenden te mijden daar de prijzen dan beduidend hoger ( kunnen ) zijn. Ook is het dan verstandig thuis te boeken maar u kunt ook een ticket kopen bij de terminal. De bootreis duurt , zoals eerder vernoemd, een aantal uren dus u komt uitgerust in Noorwegen aan. Op deze luxe schepen kunt u winkelen en eventueel een maaltijd gebruiken. Vanuit Kristiansand rijdt u ongeveer 125 km naar het noorden door de Noorse natuur. Nadat u de kust hebt verlaten zult u de rust ervaren waar Noorwegen om bekend is.
Via de Telemarkveien, weg nummer 41, en de plaatsen Birkeland en Amli bereikt u Treungen. Vanuit Langesund via Porsgrunn/Skien, Drangedal, Gautafall naar Treungen.

L3

In deze plaats vind u twee behoorlijke supermarkten en een aantal kleine winkeltjes. Voordat u de authentieke stenen brug oversteekt gaat u linksaf richting Fjone. Als u vanaf gautefall komt gaat u linksaf over deze brug en dan direct rechts. U rijdt nu langs het meer de Nisser en na ongeveer 8 km ziet u rechts een vlotje liggen in het water. Daar gaat u linksaf een zandpad op en na een paar honderd meter ziet u het huisje liggen ( huisnummer 13). Heeft u een navigatiesysteem vul dan de volgende plaatsbepaling in: N 59 graden 03.679 minuten
E 008 graden 28.115 minuten

Dit is het zandpad waaraan u ons huis na ongeveer 300 meter aan de linkerkant zult vinden.

L4

image_pdf